Evankelioivia tosi-TV-ohjelmia evankelioimisesta

“Onko sinulta rukouksen seurauksena ennen lähtenyt kipu?” Ryan kysyi naiselta, jonka puolesta oli Nizelin kanssa juuri rukoillut. Sitten hän selitti, että parantuminen on osa evankeliumia, ja kysyi, haluaisiko nainen ottaa Jeesuksen vastaan. ”Haluaisin kyllä”, hän vastasi hiljaisesti. “Olen koko viikon ajatellut, että minun pitäisi laittaa asiani kuntoon Jumalan kanssa.”

Nizel johti naisen syntisen rukoukseen, ja yhdessä Ryanin kanssa he vielä siunasivat häntä. Ryan kääntyi sängyllä istuvan miehen puoleen. Hänenkin puolestaan oli rukoiltu parantumista, ja hän sanoi lonkkakipunsa poistuneen.

“Millä tolalla on sinun suhteesi Jumalan kanssa? Haluaisitko sinäkin antaa elämäsi Jeesukselle?” Ryan kysyi

“Haluaisin tehdä sen niin, että usko kestäisi” hän sanoi. Ryan johti hänetkin syntisen rukoukseen.

Tämä on yksi kohtaaminen Enemmän kuin luonnollista -tosi-TV-sarjassa, jota olen nyt tehnyt täällä Etelä-Afrikassa neljä jaksoa. Ryan Denlinger, 25, on amerikkalainen evankelista, jota Jumala käyttää tekemään evankeliumin konkreettiseksi tiedon sanojen ja parantumisrukousten kautta.

Joitain vuosia sitten Ryan alkoi etsiä Jumalan syvempää läsnäoloa ja Pyhän Hengen lahjoja. Jumala alkoi antaa hänelle rakkautta ventovieraita ihmisiä kohtaan ja ilmentää rakkauttaan parantamalla niitä, joiden puolesta hän rukoili.

Ohjelman joka jaksossa Ryan ottaa mukaansa yhden tai kaksi ensikertalaista, joiden pelokkaat kommentit kuullaan alussa ja ihmettelevät (“Jumala käytti minua!”) lopussa. Nizel oli yksi tällainen. Kolmosjaksossa hän ensi kertaa elämässään johti ihmisen uskoon.

Haluan ohjelman kautta sekä opettaa evankelioimista että näyttää yhden esimerkin tehdä sitä. Ryan uskoo, että hengellisyyden tulisi näkyä kristityn arjessa niin, että Jumalan voima ja rakkaus voisivat koskettaa uskosta osattomia.
Hän on kiertänyt opettamassa Pyhästä Hengestä ja Jumalan kaipauksesta tehdä itsensä todelliseksi rukouksen kautta seurakuntien järjestämissä konferensseissa ja YWAMin opetuslapseuskouluissa eri puolilla maailmaa.

Minulle on palkitsevaa, että sen lisäksi, että valmis ohjelma YouTubessa voi kannustaa uskovia kuuntelemaan Jumalaa ja rukoilemaan ihmisten puolesta tai katsojia rukoilemaan syntisen rukouksen ohjelman mukana, Jumala toimii jo tuotantoprosessin aikana.

Ohjelmia voi katsoa TV7:lla tai osoittessa youtube.com/ywamworcester > Beyond Natural

Maarit Eronen