Israelin messiaaniset seurakunnat tarvitsevat rohkaisua

Israel on pienin askelin avautumassa ulkolaisille matkailijoille, vaikka pandemia edelleenkin aiheuttaa rajoituksia maassa. Marraskuussa pääsimme ensimmäistä kertaa 10 päivän vierailulle maahan lähes kahden vuoden tauon jälkeen.  Samalla, kun kuvasimme IRR-TV:n Israel-osastolle uusia TV-ohjelmajaksoja, vierailimme useissa messiaanisissa seurakunnissa. Kaikkialla meidät otettiin häkellyttävän lämpimästi vastaan ja ihmiset iloitsivat siitä, että olimme tulleet rohkaisemaan heitä ihan fyysisesti.

Seurakunnat ovat olleet monella tapaa ahdingossa koronapandemian aikana. Rokotekeskustelut ovat jakaneet uskovien mielipiteitä jyrkästi ja yksistään se on vaikuttanut monen yhteisön toimintaan. Monet seurakuntalaiset ovat joutuneet taloudelliseen ahdinkoon, mikä on heijastunut myös seurakuntien tilanteeseen.

Tapasimme matkallamme sekä vanhoja tuttuja että aivan uusia messiaanisia ammattioppaita, joista useat toimivat myös seurakuntiensa vastuutehtävissä. Lähes kaikki ovat jääneet työttömiksi turistien puutteessa, eivätkä he ole saaneet sosiaalista tukea valtiolta.

Toisaalta evankeliumin julistamisen into ei ole laantunut. Jotkut seurakunnat järjestävät evankelioivia bussimatkoja mm. Galileaan vähävaraisille ihmisille. Olimme todistamassa yhtä tällaista matkaa, jossa useasta bussista koostuva joukko kiersi Pohjois-Israelissa tuoden näin piristystä monen ihmisen elämän arkeen. Matkan aikana ryhmät osallistuivat seurakuntien tilaisuuksiin, jotka oli räätälöity heitä varten.  Myös kastetilaisuuksia järjestetään seurakunnissa tai Jordanilla säännöllisin välein. Joten Jumalan työ menee kaikesta huolimatta eteenpäin.

Sitä mukaa, kun rajat aukeavat, kehotankin varaamaan matkan Israeliin. Pelkkä läsnäolomme siellä on monelle siunaus.

Pirjo Karttunen

SVK:n Israel-työryhmän jäsen