Jumalan tekoja yhdessä maailmankolkassa

Vaikea sanoa mitä Jumala on tekemässä milloinkin, koska hänen aikeensa saattavat olla meiltä salatut. Joskus näkee kuitenkin niin iloisia asioita, että ne on kerrottava. Tapahtuu esimerkiksi jotakin, mitä kohti on kauan pyrkinyt ja mitä on kaikin voimin yrittänyt edesauttaa.

Sellainen tapahtuma oli kohta joulun jälkeen viidakkokylässämme Papua-Uudessa-Guineassa. Mieheni oli käynyt paikan päällä ja totta kai puhunut koulutuksesta ja sen tarpeellisuudesta, ja kirjojakin oli tehty lisää ja kahden eri heimon kirjavarastot saatu kuntoon kouluja varten. Mutta hän ei enää ollut paikalla, kun opettajakoulutuksen valmentajat itse järjestivät koulutusseminaarin. Sinne tuli yli kolmekymmentä opettajaa omien kyliensä tukemina ja lähettäminä. Nämä kylät itse haluavat tietynlaisen äidinkielisen koulutuksen lapsilleen ja sitä varten nämä opettajat saapuivat jatkokoulutukseen. Kurssimaksuja tuli jo yli tuhannen kinan edestä, sekin ihmeteltävää, että koulutuksesta ollaan valmiit maksamaan. Senkin uhalla, että kaikille ei vielä tullut opettajan pätevyyttä, vaan sitä varten on vielä käytävä lisäkursseja.

Alueelle oli tullut tietoliikenteen välitystorni ja ensimmäistä kertaa älypuhelimella voi ottaa yhteyttä omaan kyläämme. Se osoittautui tarpeelliseksi, sillä kurssi oli pidetty ja oli aika laskea opettajakokelaiden tulokset. Valmentajat saivat ne niin pitkälle, että selkeä excel-taulukko oli valmis ja sen he saivat lähtemään puhelimen tiedostona yli merten meille asti. Viimeiset prosentit olivat vielä laskematta ja sen homman saimme hoidetuksi meidän päästämme. Ja taas samat nimet ja listat takaisin, jotta niiden perusteella voitaisiin kirjoittaa kurssista todistukset. Samalla puhelimella he ottivat valokuvia, joista ohessa yksi.

Miten hämmästyttävää saada siunauksia älypuhelimen käytöstä ja excel-taulukoista! Koulutus, mistä tahansa lähteestä, on nyt käytössä. Ja että ne, jotka ovat siitä etuoikeudesta saaneet nauttia, tulevat kotikyläänsä jakamaan saamaansa hyvää. Ja tekevät sen sopuisalla nöyrällä mielellä. Vahvan siunauksen elementtejä kaikki.

Näiden taulukoiden kulku valtamerten yli ja tämän kuvan saapuminen Eurooppaan oli juhlahetkiä. Kiitollisena otettu vastaan, ja varmaan pienellä varauksella voidaan sanoa, että siinä näyttäisi olevan merkkejä siitä, että Jumalan sormi olisi liikahdellut nyt ainakin tuossa maailmankolkassa.

ML