Olemme Suomen Vapaakirkon lähetystyötä toteuttava toimija. Rohkaisemme, innostamme ja mobilisoimme seurakuntia ja yksilökristittyjä osallistumaan Jeesuksen antaman tehtävän loppuunsaattamiseen (Matt. 28:19 – 20).
Mahdollistamme lähtemisen kulttuurirajojen yli lähetystyöhön, erityisesti niiden ihmisten keskuuteen, jotka ovat kuulleet Jeesuksesta vähiten. Tälläkin hetkellä työssä on 25 lähetystyöntekijää, ympäri maailman.
Vapaakirkollisen lähetystyön lasketaan alkaneen vuonna 1890. Silloin Agnes Meyer lähti Kiinaan, Kiinan Sisämaanlähetyksen palvelukseen. Hän oli ensimmäinen suomalainen lähetystyöntekijä Aasiassa ja samalla ensimmäinen maassamme lähetystyöhön vihitty nainen.
Lähetysinnostus oli suuri, ja alkuun päästyään työ kasvoi nopeasti. Kiinaan lähetettiin useita lähettejä, ja yhteistyö Kiinan Sisämaanlähetyksen kanssa jatkui vuoteen 1951 asti.
Pian alettiin katsella myös Himalajan ja Tiibetin suuntaan, ja vuonna 1895 lähetettiin ensimmäinen lähetti Sigrid Gahmberg Intiaan. Yhteistyöjärjestönä oli Skandinaavinen Allianssilähetys.
Myös Himalajan alueella työ kasvoi ja uusia lähettejä lähetettiin, vaikka alusta asti nähtiin myös lähtijöiden uhrin todellisuus.
Himalajan alueella on vapaakirkollisen lähetystyön vaikutuksesta syntynyt kirkkokunta, Himalajan Vapaakirkko. Lähetystyö on muuttanut muotoa alueella ja sitä toteutetaan tukemalla ja kouluttamalla paikallisia työntekijöitä.
Himalajan Vapaakirkon päätyöalueet.Himalajan Vapaakirkon seurakunta Siligurissa 2018.
Afrikka, suomalaisten perinteinen lähetystömanner, pysyi Vapaakirkolle vieraana 50-luvulle asti. Silloin alettiin etsiä uutta kenttää Kiinan sulkeuduttua. Ensimmäinen vapaakirkollinen lähetti matkusti Kongoon v. 1957. Yhteistyökumppanina oli Ruotsin Lähetysliitto.
Suomen Vapaakirkon lähetyshistorian yli satavuotisella taipaleella työtä on tehty lukuisissa maissa Aasiassa, Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Euroopassa. Työjaksot ovat olleet joskus kymmenien vuosien mittaisia, joskus lyhyitä projekteja. Alusta asti tähän päivään työtä on tehty yhdessä paikallisten seurakuntien ja kirkkokuntien sekä paikallisten ja kansainvälisten järjestöjen kanssa. Tunnusomaista on ollut mennä alueille, joilla kristillinen vaikutus on ollut vähäisintä. Termiä saavuttamattomat kansat käytetään usein näiden alueiden kansoista. Raamatunkäännöstyöllä on ollut ja on edelleen vahva osuus Vapaakirkon lähetystyössä.
Tili: Suomen Vapaakirkko
IBAN: FI13 5680 0020 2843 90
Viite: 622 34063 – Lähetystyö yleinen
MobilePay: 18009
Keräyslupa: Suomen Vapaakirkko, RA/2020/1485, lupa on voimassa 1.1.2021 alkaen toistaiseksi, koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta. Myöntänyt Poliisihallitus 23.11.2020.