Koetuksia ja voittoja kutsumuksen maassa

Jumala itse vaikuttaa teissä tahtomisen ja tekemisen, että Hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi. Tehkää kaikki nurisematta ja epäröimättä, että olisitte moitteettomia ja puhtaita, tarhrattomia Jumalan lapsia kieron ja turmeltuneet sukupolven keskellä. Te loistatte siinä kuin tähdet maailmassa, kun pidätte kiinni elämän sanasta… (Fil. 2:13-16)

Tämä vuosi on ollut koetusten ja voittojen vuosi meille perheenä. Alkuvuodesta lapsemme Lahja kärsi oudoista allergisista reaktioista ja jouduimme olemaan ilman selkeää diagnoosia. Yövyimme muutamia öitä paikallisessa sairaalassa. Likaiset sängyt, torakat ja homeiset huoneet koettelivat tilanteen lisäksi rakkauttamme kutsumuksemme maahan. Uskoamme punnittiin. Miksi tällaista tapahtuu? Eräänä iltana Suomessa, jonne olimme tulleet parempiin tutkimuksiin, polvistuin ja sanoin: ”Jeesus, tiedän ja uskon, että Sinulla on voima parantaa”, ja pyysin: ”Nyt käytä sitä voimaasi Lahjaan.” Lahja todettiin allergiatestein täysin terveeksi, mikä kumosi ensimmäisten, Sofiassa tehtyjen testien tulokset. 

Myöhemmin tänä vuonna pääsimme eteenpäin työssämme, kun ViaDia Vratsa rekisteröitiin ja aloitimme toiminnan kaupungissa. Nyt jo neljä naista on ollut mukana laukkuprojektissa, jossa he ovat saaneet viettää aikaansa ystävyyden ja uskon ilmapiirissä laukkuja ommellen, ja samalla lisätuloja taloudelliseen tilanteeseensa. Näihin alkuvaiheisiin järjestö sai myös rukousvastauksena erään meille tuntemattoman naisen syntymäpäivälahjoituksen, joka oli meille Jumalan rohkaisu mennä eteenpäin.

Viime joulusta alkaen olemme saaneet vierailla naisten ja lasten ensi- ja turvakodissa, ja meille on muodostunut hyvä suhde vastaavan sairaanhoitajan kanssa siellä. Hän on välillä työtehtävissä myös kodittomien suojakodilla, jossa Markus tiimeineen tapaa häntä. Olemme molemmat saaneet rukoilla hänen puolestaan käynneillämme, ja koemme että hän on yksi avainhenkilöistä verkostoitumisessa kaupungissamme.

Jokainen uskova on Jeesuksen lähettiläs elinpiirissään ja arjen ympyröissä. Välillä kohtaamme odottamattomia tilanteita, joissa Jumala haastaa meitä uskomaan Häneen ja pitämään lujasti kiinni Raamatun sanasta. Hyvinä päivinä on hyvä muistaa huonojen päivien oppi: Jumala on kanssamme joka päivä, Hän on uskollinen. Hänellä on hyvä suunnitelma, jossa Hän tahtoo meitä kasvattaa ja kuljettaa.

Hanna Rokosa