Kristityn oikeus on jakaa Jumalan rakkautta

Tiesitkö, että Raamattu ei tunne sanaa lähetystyöntekijä? Sellaista käsitettä ei ole, me olemme luoneet kyseisen nimikkeen. Kuulin äskettäin yhden näkemyksen sanan historiasta Suomessa. Joitakin vuosikymmeniä sitten oli lähetyssaarnaajia, erittäin arvostettuja miehiä ja naisia, jotka jättivät kaiken ja menivät toisten kulttuurien pariin. Kun he palasivat (jos palasivat) oli tarjolla arvostusta ja mainetta. Oli todella kunniakasta olla lähetyssaarnaaja. Tästä sitten myöhemmin muodostui sana lähetystyöntekijä.

Ei lähetystyöntekijä sanana ole huono. Mutta se, miten sanaan suhtaudumme, vaikuttaa paljon. Onko lähetystyöntekijä jokin erityinen tai jotenkin parempi henkilö? Jos hänet nähdään ”tavallista kristittyä” parempana versiona, mennään metsään. Elämme aikaa, joka kutsuu jokaista kristittyä näkemään maailmamme lähetystyöntekijän silmin.

Meillä kristityillä on suuri kunnia saada kantaa vastuu evankeliumin viemisestä kaikkialle maailmaan. Tehtävää ei ole annettu joillekin valituille, vaan meille kaikille. Kristittyinä Kristuksen rakkaus vaatii meitä elämään valona tämän ajan keskellä. (2. Kor. 5:14; lue koko luku 5 ja mieti sen sanomaa.)

Jokaisella on kiinnostuksen kohteita, ammatteja, unelmia ja tavoitteita. Nämä kaikki ovat kuitenkin alisteisia sille, että olemme kristittyjä. Nämä ovat väyliä elää todeksi Jumalan antamaa uutta elämää. Työtä tehdessä, opiskellessa, kotona ollessa ja lomalla me olemme ensisijaisesti kristittyjä, joiden tehtävänä on rakastaa ihmisiä ja Jumalaa kaikella, mitä meissä on, ja kertoa toisille Jumalan armosta ja totuudesta.

En tarkoita, etteikö kulttuurien yli tapahtuva työ olisi tärkeää, täysin päinvastoin. Kristittyinä meidän jokaisen oikeus on saada olla mukana jakamassa Jumalan rakkautta kaikkialla maailmassa. Kotimme ei ole Suomi, vaan tämä maailma, jonne Jumala on meidät asettanut elämään kristittyinä. Jumalan valtakunta ei tunne maan rajoja, vaan evankeliumi on tarkoitettu kaikille – jokainen ihminen, ennakkoluuloistamme huolimatta, ansaitsee kuulla Jumalasta.

Joten mitä ikinä teetkin, tee se hyvin, Jumalan kunniaksi ja strategisessa paikassa, Jumalan mission tähden. Olet Jumalan valtuuttama ja rakastama kristitty (pikku-Jeesus), missä ikinä elätkin ja minne ikinä menetkin. Olet maailmassa vain läpikulkumatkalla, ja ainoa aarre, jonka mukaasi saat, ovat ihmiset ympärilläsi.

Roni Zidbeck