Puhelinlangat ja maapallo

Hei, olen Heli! Olen suomalainen nainen, Jumalan tytär, ”stora syrran” kahdelle pikkusiskolleni (joista vanhempi täytti 50 vuotta maaliskuussa) ja täti kahdelle siskoni lapselle. Olen yo vuodelta 1984, päivähoitaja ammatiltani ja työskennellyt Vapaakirkon palveluksessa yli 20 vuotta. Rakastan Jeesusta, luontoa, seikkailua, merta ja snorklaamista.  Olen sinkku, mutta uskon lujasti avioliittoon miehen ja naisen välillä. Olen tavallinen ihminen… MUTTA olen mukana jossain itseäni paljon suuremmassa; Jumalan unelmien toteutuksessa!

Vuosina 1995-96 sain kaksi näkyä elämääni. Ensimmäinen tuli rukouksessa Ichtus Christian Fellowship -raamattukoulun johtajien kautta. Kuvassa Suomesta lähtivät ikään kuin puhelinlangat Eurooppaan. Kuvan ajatus oli, että Suomesta tulee lähtemään paljon nuoria lähetystyöhön Eurooppaan ja koko maailmaan.

Toisen kuvan näin itse rukouksen aikana. Siinä oli maapallo, jota ”valtaamaan” Jumala nostatti valtaisan määrän nuoria. Ymmärsin, että Jumala tulee käyttämään heitä missionsa (Matt. 28:18-20) loppuun viemiseen. Koin, että nuoret tarvitsevat aikuisia ns. kasvukepeiksi, tienraivaajiksi ja mentoreiksi.

Noin viisitoista vuotta myöhemmin aloin unelmoida ”farmista” Välimeren länsipuolella. Tämä ”farmi” toimisi koulutus-/ lähetystukikohtana Välimeren ympärillä tehtävälle lähetystyölle ja toimisi erityisesti nuorten tukikohtana. Täällä nuoret voisivat oppia tuntemaan Jumalaa paremmin ja saada eväitä viedä Ilosanomaa koko Välimeren alueelle ja kukaties vielä kauemmaksi.

Nämä kuvat ja unelmat ovat kulkeneet matkassani parikymmentä vuotta, läpi työuupumusten ja masennuksen. Suurimpana osana näistä vuosista en voinut ymmärtää, miten ne voisivat olla osa todellista elämääni.

NYT on kaikki kuitenkin toisin ja huomaan eläväni keskellä sitä suurta ihmettä; näen Jumalan antamien kuvien toteutuvan! Ikää on kertynyt 50+ ja koen eläväni elämäni parasta aikaa, jippii!

5. Moos. 31:8 sanoo ”Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi; hän ei jätä eikä hylkää sinua. Älä pelkää äläkä säiky.” Tämä raamatunpaikka on ollut elämäni ohjenuorana jo pitkään ja olen saanut huomata, että ollessani uskollinen Jumalalle hän todellakin on uskollinen minulle. Laulun sanoin: ”en päivääkään vaihtaisi pois…”, vaikka Jumalan aika onkin odotuttanut. Niin paljon olen saanut oppia ja niin paljon olen valmiimpi tähän kaikkeen nyt.

Tavallinen Heli, Jumalan armosta ja avulla osana jotain itseään paljon suurempaa. Kiitos Jeesus, että saan olla ja elää sinun unelmiasi todeksi juuri nyt.

Heli Jaakkola