Raamatunkääntäjästä evankelistaksi

Internet ja varsinkin sosiaalinen media on tällä hetkellä ainoa käytettävissämme oleva kanava tengir-kansan saavuttamiseksi. Tengir-projektimme kääntäjä, Miika, viettää nykyään varsinaisen raamatunkäännöstyön lisäksi tuntikausia päivittäin Instagram-sivullamme keskustellen tengirin puhujien kanssa. Julkiset keskustelut ovat lähes yksinomaan kritiikkiä ja hyökkäystä kristinuskoa kohtaan, mutta Miikan maltilliset vastaukset aina rakkaudellisesti kirkastavat evankeliumin sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta. Näin hyökkääjät ymmärtämättään edesauttavat evankeliumin leviämistä laajemmalle lukijakunnalle.

Keskustelut voivat myös olla yksityisiä, ja vaikka useimmat näistäkin ovat kriittisiä, toisinaan mukaan mahtuu myös ihmisiä, joiden sydän on avautumassa evankeliumille.

Eräs nainen kirjoitti Miikalle: ”Minulla on paljon kysymyksiä. Haluan oppia tuntemaan totuuden, mutta minulla ei ole ketään, joka voisi auttaa minua. En uskalla kysyä paikallisilta uskonnollisilta johtajilta, koska he suuttuisivat.”

”Jeesus on tie, totuus ja elämä,” Miika vastasi. ”Ei kukaan pääse Jumalan luo muuten kuin hänen kauttaan.”

Miika auttoi siinä paikassa naista lataamaan puhelimeensa julkaisemamme tengirinkielisen raamattusovelluksen. Innostuneena hän alkoi heti kuunnella Matteuksen evankeliumia ja totesi, miten hyvä on, että voi lukea ja kuunnella samaan aikaan.

”Haluan oppia ymmärtämään evankeliumia,” nainen jatkoi. ”Kuka voisi opettaa minua?”

”Voit aina kääntyä minun puoleeni kysymyksiesi kanssa,” Miika vastasi.

Miikan rukous on aina ollut, että hän voisi jakaa evankeliumin sanaa omalle kansalleen. Tähän asti hän on ensisijaisesti elänyt kutsuaan todeksi kääntämällä Raamattua omalle kielelleen, mutta nyt hänelle on myös avautunut kanava henkilökohtaiseen evankeliointiin. Rukoillaan Miikan puolesta, että hän ei väsy tässä tehtävässä, vaan että Jumala varustaa hänet kestävyydellä, viisaudella ja rakkaudella.

Evankeliumin leviäminen tengir-kansan keskuudessa on vielä aivan alkuaskeleissaan. Rukoillaan että toivon sanoma Jeesuksesta saa kantaa hedelmää heidän keskuudessaan./ IR