Rinnallakulkijana viidakossa

Marcia Baquero syntyi kirkossa. Hänen kotikylässään Ecuadorin maaseudulla ei tuohon aikaan ollut sairaalaa, mutta paikallisseurakunta oli jo aloittanut toimintansa Marcian kodissa. Kasvaessaan hän sai todistaa Jumalan yliluonnollista todellisuutta ja toimintaa perheensä palvelutyön kautta. Marcia teki henkilökohtaisen uskonratkaisun ja kävi kasteella jo 9-vuotiaana. Kaste oli merkityksellinen kokemus: hän ymmärsi Jumalalla olevan erityinen suunnitelma hänen varalleen.

Jumalan kutsu on vienyt Marcian nuorisotyöhön ei vain El Chacon kylässä, vaan myös kansallisesti ja kansainvälisesti. Hän on saanut opiskella teologiaa yliopistossa ja palvella Pacto-kirkon luottamustoimissa. Kirkon aluetyössä, Amazonian alueen maalaisseurakuntien parissa toimiessaan, Marcian sydän palaa hengellisen työn tekijöiden tukemiselle ja sellaisten Raamatun opetusmateriaalien valmistamiselle, jotka palvelisivat maaseudun asukkaita ja alkuperäiskansojen edustajia.

Muutama vuosi sitten Jumalan kutsu vei Marcian viidakkoon. Häntä tarvittiin pastoriksi Tarapoan kylään ja siellä hänelle on auennut yhteyksiä myös Aguarico-joen varrella elävien secoya- ja cofán-kansojen edustajiin. Elämä viidakossa haastaa oppimaan siellä koko ikänsä asuneilta. Marcia on tullut tuntemaan Jumalan, joka kulkee kanssamme siinä todellisuudessa, jossa elämme. Tämä Mestari haastaa meitäkin kulkemaan lähimmäistemme rinnalla, vaikka se veisi meidät pois tutuista ja turvallisista kirkoistamme sinne, missä viidakon kansat elävät. Voimme nähdä Jeesuksen niissä ihmisissä, joiden rinnalla kuljemme. Hän on todellinen ja läsnäoleva, Hän toimii ja johdattaa meitä.

Marcia kertoo tarinan iäkkäämmästä miehestä, jota poliisi etsi murhasta syyllisenä. Mies sai tulla uskoon ja pääsi Jumalan lasten perheyhteyteen. Marcian mukaan monet ajattelevat myös alkuperäiskansojen edustajien olevan kaukana Herrasta, mutta hän iloitsee siitä, että on saanut nähdä heidänkin etsivän ja lähestyvän Häntä. Se, että mestitsi- ja intiaaniuskovat voivat kulkea yhdessä, motivoi ja rohkaisee heitä kaikkia Kristuksen ruumiin jäseninä. Näin Jumalan Sana saavuttaa ne, jotka ovat kaukana Herrasta ja myös ne, jotka ovat olleet lähellä Häntä, mutta etääntyneet. Kiitos ristin, meillä kaikilla on rauha ja pääsy Isän luo.

Hanna Eriksson