Taivaan kansalaisuus yhdistää

Palasimme runsaat pari kuukautta sitten takaisin Lähi-itään koronavuoden tai -tauon jälkeen. Mahtavaa on nähdä, että meillä on ollut täällä ”perhe”, joka on kovasti odottanut meitä ja jonka koemme Jumalan antaneen meille.

”Karkki” on hyvä ystäväni, paikallinen uskova, joka sai kohdata Jeesuksen noin neljä vuotta sitten. Tapasimme yhteisen ystävämme kautta. Nyt tämä nuori nainen, jota kutsun pikkusiskokseni, on kihloissa, ja olemme kuin samaa perhettä. Olemme tutustuneet myös sulhasen perheeseen.

Harva se päivä mieheni puhelin soi ja luurin toisessa päässä on pikkukylän vanhin puolen tunnin ajomatkan päästä. Hänen perheensä olemme tunteneet jo miltei kymmenen vuotta. On ihana huomata, ettei taivaan Iskällä ole sattumia, ja kaikilla eri ihmisten kohtaamisilla on tarkoituksensa. Tämän perheen niin vuohet kuin kamelitkin on tullut hoidettua jo monen vuoden ajan. He luottavat mieheni tapaan toimia ja rakastaa pyyteettömästi ilman oman edun tavoittelua.

Pitkäaikainen ystävämme tuli ensimmäistä kertaa katsomaan uutta perheenjäsentämme. Olemme saaneet kulkea tämän miehen matkassa, kuunnella häntä ja olla tukena hänen perheensä rinnalla. Olemme kuin sisaruksia, jotka jakavat toistensa ilot ja surut. Jumala on antanut meille tämän ystävyyden lahjan, perheyhteyden, ja voimme jakaa sen hänen kanssaan nytkin, kun hänen oma perheensä on niin kovin kaukana.

Äskettäin saimme kutsun päivälliselle naapureidemme luokse. Sinne kävellessämme mainitsin miehelleni, että meillä olisi ollut kovin erilainen paluu Lähi-itään, jos tätä perhettä ei olisi ollut täällä. Monet ystävämme ovat muuttaneet vuosien saatossa pois erilaisten syiden ja elämäntilanteiden takia. Vanhempi poikamme on todella sosiaalinen, ja nyt on merkinnyt erityisen paljon se, että naapurissamme edelleen asuu vuotta vanhempi poika, jonka hän tunsi ennestään. Heidän perheensä myös työskentelee samoilla asioilla täällä kuin mekin. Näin ollen pojat jakavat paljon asioita, ja on hienoa nähdä, miten taivaan Isä on antanut heille toisensa! Koemme usein elämässämme muukalaisuutta, varsinkin jos olemme muuttaneet useaan otteeseen. Kuitenkin taivaan kansalaisuus yhdistää meitä, eikä taustamme, rotumme, kielemme ja kulttuurimme erilaisuus voi meitä erottaa! / TH