Tarvitsin ihmeen!

Jumalan Pyhä Henki on sitoutunut evankeliumin sanomaan, ja ihminen, joka evankeliumin kuultuaan avaa uskossa sydämensä Jeesukselle, alkaa kokea uutta elämää Jumalan lapsena. Tämän näkeminen on aina ollut kaikkein vaikuttavinta vuosina, joina olemme saaneet kertoa Jeesuksesta toisille ihmisille. Tässä yhden ystävämme tuore ja yksinkertainen kertomus:

”Kun olin kotimaassani, en tiennyt kuka Jeesus oli, mutta luulen, että Jeesus on löytänyt minut ja hän on valvonut elämääni jo lapsesta lähtien. Monen monta kertaa olin todella lähellä kuolemaa, mutta jotenkin ihmeen kautta selvisin.

Täällä Suomessa Jumala johti minut tapaamaan kristittyjä aikana, jolloin olin todella surullinen ja masentunut. Minulla oli tapana tehdä paljon syntiä: tein pahaa, kohtelin ihmisiä huonosti, kohtelin itseäni huonosti, kohtelin perhettäni huonosti. Ongelmani ja ahdistukseni olivat vuoren korkuisia.

Huomasin olevani yksinäinen, surullinen ja peloissani. Pelkäsin tulevaisuutta ja myös nykyhetkeä. Olin menettänyt kaiken – ja tarkoitan aivan kaiken – jopa luottamukseni Jumalaan. Käänsin itseni paholaisen puoleen, enkä sen jälkeen voinut hallita itseäni. Lopulta tajusin, että todella tarvitsin apua. Tarvitsin ihmeen!

Sitten tapasin kaupungilla tuolloin minulle vielä tuntemattoman henkilön. Kerroin ensin ongelmani hänelle ja hän ehdotti, että mennään kirkkoon, saatat saada sieltä apua tai siunausta. Silloin en oikein osannut uskoa Jumalaan, tai ainakin olin unohtanut Jumalan kauan sitten. Lähdin kuitenkin hänen mukaansa kirkkoon.

Siellä alkoi tämä aivan kuin sisäinen parantuminen. Siellä kirkon lähellä ollessani ikään kuin jokin ääni olisi sanonut hengessäni tai ajatuksissani, että kaikki tulee olemaan kunnossa, kaikki tulee olemaan kunnossa. Tunsin olevani rauhallinen ja tunsin, että Jumala on jo alkanut tehdä työtä elämässäni. Kirkon ovella aloin itkeä, kun tajusin, että olen ollut paha, mutta silti Jumala rakastaa minua niin paljon.

Kirkossa rukoilimme yhdessä ja Jumalan taloon astuttuani kaikki on todella alkanut muuttua kohti parempaa. Olin menettänyt jo kauan sitten elämästäni kaiken lohdutuksen, mutta nyt koen, että lohdutus on palannut sydämeeni ja olen saanut mielen- ja sielunrauhan. Olen kokenut myös sisäistä taistelua hyvien ja pahojen asioiden välillä. Se on ollut joskus voimakasta, mutta joka kerta, kun minusta tuntuu siltä, alan lukea Raamattua. Raamatun voima vaikuttaa sielussani ja puhdistaa sen kaikesta, mikä on pahaa ja likaista. Kirkossa aloin ymmärtää, kuka Jeesus on.

Äidinkielelläni nimeni tarkoittaa kristallivettä ja haluan olla sellainen.”     

Elke ja Juha Juvonen