Totuuteen juurtuneina

Joitakin viikkoja sitten olin iltakävelyllä täällä Santa Poncassa. Ulkoillessani katselen yleensä ympärilleni ”aarteita odotellen”, ja tällä kertaa silmiini osui puu, josta oheinen kuva. Puun nimestä ei ole tietoakaan, eikä myöskään siitä, ovatko sen hedelmät syötäviä vai eivät, mutta hedelmien eri värit kiinnittivät huomioni. Hetken tiirailtuani tajusin, että mustat tertut olivat puusta irronneita, mutta oksistoon kiinni jääneitä, ja keltaiset taas yhä puussa kiinni olevia terttuja. Toiset kuolleita, toiset eläviä.

Mieleeni tuli seurakunta, toiset jäsenet enemmän toiset vähemmän kiinni Kristuksessa. Puu ja sen tertut veivät ajatukseni myös Johanneksen evankeliumin 15. lukuun, jossa Jeesus puhuu itsestään viinipuuna ja meistä oksina. Hän sanoo, että jos pysymme Hänessä ja Hän meissä, kannamme hedelmää. Johanneksen 14. luvussa taas Jeesus selkeästi ilmaisee olevansa ”Tie, Totuus ja Elämä”.

Tällä hetkellä joka puolella maailmaa puhutaan koronaviruksesta – miten se leviää, montako muunnosta on ja missä. Paljonko ihmisiä on sairaalassa, paljonko kuolleita. Montako ihmistä saa kokoontua kotona, kaupassa, kirkossa jne.  Kaikessa pitää ottaa huomioon korona ja sen tuomat rajoitukset. Kaikki tämä taas tuottaa turvattomuutta, ärsytystä ja syyllisen etsintää, tavalla ja toisella.

Yksi piirre, joka on täällä nostanut päätään kristittyjen kesken, ovat salaliittoteoriat – sekä viruksen alkamisen että rokotusten suhteen. En ota noihin kantaa sen paremmin, mutta haluan tuoda esille sen, että Jumala ja hänen Sanansa eivät ole muuttuneet! Totuus ei pala tulessakaan! Kun hämmentäviä asioita tapahtuu ympärillämme ja kansakuntien johtajatkin ovat ymmällään, saattaa fokuksemme mennä harhaan. En tarkoita, etteikö meidän tulisi olla selvillä siitä, mitä ympärillämme tapahtuu ja miettiä tarkkaan, mihin luottaa tai ei, mutta minkään ei tule mennä Totuuden Sanan edelle.

Vain jos pysymme enemmän Raamatun kuin salaliittoteorioiden tutkimisessa, saamme tuottaa hedelmää, joka tuo elämää ympärillemme. Tätä vartenhan me vielä täällä pallolla olemme. Kristus on edelleen kaiken alkaja ja lopettaja. Hänen ajallaan ja hänen tavallaan. Ei Kiina, U.S.A. tai Pohjois-Korea voi tuoda lopullista elämää tai kuolemaa…. Kaikki on Kaikkivaltiaan Jumalan käsissä, ja mitä paremmin olemme kiinnitettyjä Häneen, sitä enemmän meillä on mistä jakaa toivoa ympärillemme.

Heli Jaakkola