Usko Jeesukseen voi olla vaarallista

Jeesuksen seuraajaksi tunnustautuminen on vaarallista maassa, jossa tengir-kansa asuu. Suurin osa väestöstä seuraa maan valtauskontoa ja koko yhteiskunta suhtautuu negatiivisesti kristinuskoon. Lähetystyö tällaisissa tilanteissa on haasteellista, mutta Jumalalle kaikki on mahdollista.

Internet ja sosiaalinen media tarjoavat väylän evankeliumille mahdottomaksikin näyttävissä tilanteissa.

Hasseb on teini-ikäinen mies, joka hiljattain otti yhteyttä Miikaan, tengir-projektimme kääntäjään, sosiaalisen median kautta. Hasseb ja Miika kävivät vilkasta keskustelua pitkään.

Hasseb oli päättänyt antaa elämänsä Jeesukselle, mutta hänen isänsä oli saanut asiasta selvää ja raivostuneena uhannut häntä ja vaatinut häntä palaamaan isiensä uskoon. Hasseb, peloissaan ja poissa tolaltaan, oli onnistunut ottamaan Miikaan yhteyttä.

”Älä riitele isäsi kanssa. Rukoile ja luota siihen, että Jeesus voi auttaa sinua”, Miika lohdutti Hassebia.

Joitakin päiviä myöhemmin Hassebilta tuli jälleen viesti. Hän oli karannut kotoa peloissaan siitä, että isä saattaisi surmata hänet. ”Sinä olet ainoa ystäväni”, hän kertoi Miikalle, ”olet ainoa ihminen, johon voin luottaa.”

”Me olemme sinun perheesi”, Miika vastasi hänelle, ”rukoilemme puolestasi. Rukoilemme Jumalan ihmettä.”

Koko käännöstiimi rukoili Hassebin puolesta ja muutaman päivän päästä hän kirjoitti jälleen Miikalle. ”Perheeni otti yhteyttä”, hän kertoi. ”He lupasivat, etteivät surmaisi minua ja pyysivät minua palaamaan kotiin. Olen nyt jälleen kotona.”

Kiitos Herralle siitä, että hän suojeli Hassebia! Pidetään Hasseb ja monet hänen kaltaisensa Jeesuksen seuraajat rukouksissamme. Heidän tilanteessaan yhteyden pitäminen toisiin uskoviin on vaikeaa ja vaarallista. Haluamme netin välityksellä tarjota heille toivoa, rohkaisua ja lohdutusta Jumalan Sanan välityksellä.

Uuden testamentin käännösprojekti tengirin kielelle on loppusuoralla. Rukoillaan käännöstiimille voimaa ja kestävyyttä, kun työskentelemme jäljellä olevien kirjojen parissa. / IR