Raamatun sanoma vaikuttaa somessa

”Miika” kääntää kanssamme Raamattua omalle äidinkielelleen, tengirin kielelle. Tengir-kansa elää kieli- ja kulttuurivähemmistönä maassa, joka suhtautuu vihamielisesti kristinuskoon. ”Miika” ja hänen perheensä eivät enää asu kotimaassaan, mutta siitä huolimatta hän pystyy vaikuttamaan evankelioimattoman kansansa keskuudessa sosiaalisen median kautta. Lempeästi evankeliumin sanaa esillä pitäen hän on käynyt tengirin puhujien kanssa lukemattomat keskustelut, joiden lopullisen vaikutuksen voimme ymmärtää vasta perillä kirkkaudessa.

Yksi tällainen merkittävä keskustelu tapahtui erään kohdemaamme valtauskontoon kuuluvan uskonnollisen johtajan kanssa, joka sattui löytämään tengirinkielisen Instagram-sivumme. Hän tyrmistyi löytäessään kristillistä vaikuttamista tengirin kielellä ja uhkaillen vaati ”Miikaa” sulkemaan sivustomme. Nyt hän omalla sivullaan varoittaa ihmisiä tutustumasta meidän sivuumme, ja on jopa aloittanut luentosarjan nimeltä Raamattu ja kristinusko, jossa hän yrittää vakuuttaa kuulijoitaan Raamatun ja kristillisen uskon valheellisuudesta ja epäkohdista.

Vaikka Raamattu on ollut olemassa kohdemaamme yleiskielellä jo vuosikymmeniä, ei tämä uskonnollinen johtaja ilmeisesti ole ollut siitä kovinkaan huolissaan. Mutta nyt kun Uusi testamentti on tarjolla hänen omalla kielellään, hän on selvästi niin huolissaan ja peloissaan, että on kokenut tarpeelliseksi aloittaa tällaisen kampanjan. Tämän kampanjan myötä oma sivumme on kuitenkin saanut uutta julkisuutta ja herättänyt uteliaisuutta sitä kohtaan.

Rukoillaan kaikkien näiden uteliaiden ja rohkeiden vierailijoiden puolesta, jotka näin ovat sivumme löytäneet, että sivuillamme runsaasti esillä oleva Jumalan sana saisi koskettaa heitä. Rukoillaan myös ”Miikan” puolesta, että hän osaisi aina armolla ja rakkaudella lähestyä etsiviä ja kutsua heitä Jeesuksen Kristuksen yhteyteen, Jumalan perheeseen.

IR